Aktualności

Trwają prace przy adaptacji sali widowiskowej przy ul. Piwnika-Ponurego

Budynek przy ul. J. Piwnika-Ponurego 10 będzie  pełnił funkcję osiedlowej sali widowiskowej. Dzięki  środkom zaoszczędzonym przy poprzednich edycjach Bydgoskiego Budżetu Obywatelskiegojest obecnie doposażany.

Inwestycja w pierwszym etapie polegała na zaadaptowaniu pomieszczeń na salę mogącą pomieścić 200 osób. Konieczne było przeprowadzenie między innymi prac przy instalacjach elektrycznych, przebudowie wentylacji i wyposażenie budynku w klimatyzację. W obiekcie wyremontowano także dach.

W bieżącym roku przeprowadzone zostaną dodatkowe prace. Kwota 30 tysięcy umożliwi m.in.: zainstalowanie mechanizmów okotarowania sceny, montaż drzwi technicznych do obsługi sceny, montaż szafy technicznej z wyposażeniem elektrycznym.  Wykonane zostana też  profile aluminiowe do montażu zasilania oświetlenia. Wykonana zostanie również obudowa ściany tłumiącej dźwięki odbite. 

Komentarze

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker