Styl życia

W Bydgoszczy odbyły się warsztaty edukacyjne w ramach trzeciej edycji Polish Vodka Tour.

W Bydgoszczy  odbyły się warsztaty edukacyjne w ramach trzeciej edycji Polish Vodka Tour. Jest to cykl spotkań organizowanych przez Stowarzyszenie Polska Wódka, patrona pierwszego na świecie Muzeum Polskiej Wódki, które powstaje na warszawskiej Pradze.

Pod okiem ekspertów, czyli ambasadora polskich wódek, Macieja Starosolskiego oraz znanego kucharza, Pascala Brodnickiego, uczestnicy warsztatów poznali niebanalne zestawienia smakowe oraz tajniki serwowania i degustacji Polskiej Wódki. Z jakimi potrawami łączyć Polską Wódkę, aby wydobyć jej najlepsze walory smakowe? Czy składniki, z których powstaje, wpływają na jej smak? W jakiej temperaturze należy serwować wódkę podczas spotkań towarzyskich? I wreszcie – dlaczego Polska Wódka uchodzi za jedną z najlepszych na świecie?

Odpowiedzi na te, i wiele innych pytań otrzymali uczestnicy warsztatów, których celem jest szerzenie wiedzy na temat kultury spożycia Polskiej Wódki – trunku z wielowiekową tradycją wytwarzania na polskich ziemiach, mającego własną ustawową definicję oraz chronione oznaczenie geograficzne w Unii Europejskiej.

Komentarze

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker