Aktualności

Pasjonaci dobrej kuchni powinni 27 – 28.02 odwiedzić kulinarne show w Zielonych Arkadach.

Dymiące napoje z suchym lodem, sorbety mrożone azotem oraz spaghetti z soków owocowych. W kuchni molekularnej ograniczeniem staje się wyłącznie wyobraźnia kucharza. Zielone Arkady w najbliższy weekend  27-28 lutego powiedzą „stop” konwencjonalnym metodom gotowania.

Już 27 i 28 lutego w Zielonych Arkadach mistrzowie sztuki kulinarnej zapraszają bydgoszczan na wyjątkowe show. W sobotę w laboratorium molekularnych inspiracji zagości Anna Starmach, absolwentka słynnej paryskiej szkoły kucharskiej Le Cordon Bleu. Dzięki  nieposkromionej wyobraźni dania zaskoczą zmysły nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Serdecznie zapraszamy wszystkich na wyjątkowe, pełne smaku show.

W ten weekend każdy z odwiedzających będzie mógł stać się wirtuozem tej awangardowej kuchni i pod okiem mistrzów. Wykorzystując własną fantazję oraz kreatywność przygotować jedno z niekonwencjonalnych dań.  Strefa molekularnego gotowania będzie tętnić kulinarnymi inspiracjami przez cały weekend w godz.: 13.00 – 18.00. Udział we wszystkich warsztatach będzie bezpłatny.  Wydarzenie będzie doskonałą okazją do smakowania, zgadywania oraz odkrywania nowych smaków. To również szansa na udział w niecodziennym show.

Komentarze

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker