Aktualności

Pasjonaci dobrej kuchni powinni 27 – 28.02 odwiedzić kulinarne show w Zielonych Arkadach.

Kliknij, aby polubić InfoFordon.pl na Facebooku
Kliknij, aby polubić czytany artykuł na Facebooku

Dymiące napoje z suchym lodem, sorbety mrożone azotem oraz spaghetti z soków owocowych. W kuchni molekularnej ograniczeniem staje się wyłącznie wyobraźnia kucharza. Zielone Arkady w najbliższy weekend  27-28 lutego powiedzą „stop” konwencjonalnym metodom gotowania.

Już 27 i 28 lutego w Zielonych Arkadach mistrzowie sztuki kulinarnej zapraszają bydgoszczan na wyjątkowe show. W sobotę w laboratorium molekularnych inspiracji zagości Anna Starmach, absolwentka słynnej paryskiej szkoły kucharskiej Le Cordon Bleu. Dzięki  nieposkromionej wyobraźni dania zaskoczą zmysły nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Serdecznie zapraszamy wszystkich na wyjątkowe, pełne smaku show.

W ten weekend każdy z odwiedzających będzie mógł stać się wirtuozem tej awangardowej kuchni i pod okiem mistrzów. Wykorzystując własną fantazję oraz kreatywność przygotować jedno z niekonwencjonalnych dań.  Strefa molekularnego gotowania będzie tętnić kulinarnymi inspiracjami przez cały weekend w godz.: 13.00 – 18.00. Udział we wszystkich warsztatach będzie bezpłatny.  Wydarzenie będzie doskonałą okazją do smakowania, zgadywania oraz odkrywania nowych smaków. To również szansa na udział w niecodziennym show.

Komentarze

Tagi

Powiązane artykuły

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker